Vaša korpa

Vaša korpa je prazna

Prijavljivanje

Prijava za novosti

Budite informisani! Prijavite se za novosti sa našeg sajta i iz CaliVite.

Intervju sa Matis Šandorom, prvom Zlatnom Palmom CaliVite

Ima već dvadeset godina, kako Šandor Matis, prva Zlatna Palma CaliVite neumorno gradi mrežu i predvodi svoj tim. Njegov uspeh i liderske sposobnosti ništa ne opisuje bolje od činjenice, da među saradnicima u svom timu ima i menadžera duple zlatne palme.

Pre nego što sam se upoznao sa CaliVitom 1993. godine, imao sam iza sebe 20 godina staža na radnom mestu direktora pravne službe u jednom novinsko-izdavačkom preduzeću u Novom Sadu. Sa proizvodima CaliVite upoznala me je koleginica sa posla i nisam dugo razmišljao da budem potrošač ovih vrhunskih proizvoda. Postao sam korisnik, kupac proizvoda - ali nisam želeo da se registrujem. Poslovni deo me uopšte nije interesovao.

 Kad sam posle nekoliko meseci kao zadovoljan potrošač pristao da potpišem pristupnicu za Članstvo u CaliViti, to sam učinio pod uslovom da me ostave na miru, jer ja neću nikome ni da pričam o proizvodima, a još manje o mogućnostima zarade. Mislio sam da je to piramidalna igra i ko se prihvati tog posla, mora da torbari od vrata do vrata. Kad sam na insistiranje mog sponzora gosp. Parokaija ipak otišao na jedno informativno veče, pored predavanja o proizvodima čuo sam i interesantna iskustva onih Članova koji i zarađuju u CaliViti.

Nešto mi se promenilo u glavi. Šta ako to nije piramidalna igra? Šta ako ne moram da torbarim? Šta ako je mrežni marketing stvarno poslovna mogućnost 21. veka, a ja izostanem? Šta ako i ja mogu da zaradim? Interesantna pitanja nisu mi dala mira. Uz svestranu pomoć mog sponzora i ja sam počeo da pričam. Međutim umesto novih saradnika dobio sam samo odbijanja. Hteo sam da odustanem, međutim moj sponzor nije odustao od mene i uspeo je da me odvede na jedan seminar. Opet sam se napunio pozitivnom energijom, ali mi je još uvek nedostajalo praktičnog znanja.

Rešenje je bilo u obuci o mrežnom marketingu. Predavači su bili različitih zanimanja i profesija, a zajedničko im je bilo da su svi bili uspešni u životu. Slušali smo životne priče o zakonitostima uspeha, o ciljevima i odlukama koje su promenile živote mnogih ljudi, a i o savremenim marketinškim mogućnostima što primenjuje CaliVita Int.

Upornim radom i svakodnevnim usavršavanjem slušajući kasete - a danas CD i DVD materijale i čitanjem knjiga o mrežnom marketingu, o upravljanju sa vremenom, o veštinama komunikacije i ophođenja sa ljudima, naučio sam kako bolje da iskoristim vreme od 24 sata što svima nama jednako stoji na raspolaganju svaki dan. Kako da priđem ljudima i da pomognem u rešavanju njihovih problema, a ne da ih gnjavim sa prodajom proizvoda. Naučio sam kako da prihvatim odbijanja i da vidim šansu u novim izazovima. Shvatio sam da mogu biti uspešan u CaliViti samo ako pomognem drugima da postignu ono što oni žele i da postanu i sami uspešni.

Istrajnim radom, posle nepunih godinu dana, postao sam Palma Menadžer i u dopunskom radu u CaliViti zaradio sam mesečno više para nego na radnom mestu direktora. Stekao sam potpuno poverenje u vrhunski kvalitet proizvoda, u predsednika firme gosp. Hargitaija u mog direktnog mentora gosp. Parokaija i u genijalni sistem mrežnog marketinga CaliVita Int.

Već u prvoj godini pronašao sam i nekoliko divnih saradnika, koji su i sami postali uspešni lideri i tada sam doneo odluku da ustanem iz direktorske fotelje, da napustim radno mesto i da se potpuno posvetim mrežnom marketingu u CaliViti. Da je ta odluka bila ispravna pokazala je naredna godina, kad sam postigao nivo Srebrnog Palma Menadžera, a 1997. godine postao sam prvi Manadžer u CaliViti sa Zlatnom Palmom.

Doživeli smo neverovatnu promenu kvaliteta života u odnosu na prethonih 20 godina dok sam bio zaposlen. CaliVita nam je organizovala nezaboravna putovanja. Zato i preporučujem onima koji su ambiciozni i žele kvalitetniji život da se pridruže CaliVita Int. da bi iskoristili ovu genijalnu poslovnu mogućnost 21.veka, da prisustvuju programima obuke koje ova Firma veoma profesionalno organizuje, jer to će im omogućiti da postignu mnogo više od onoga šta smo mi postigli. Seminare Uspeha, prijatne susrete sa pozitivnim ljudima na Letnjim Kampovima i omogućila materijalnu nezavisnost od svakodnevnih radnih obaveza i to u vidu isplate pasivne zarade. Stabilno izgrađene potrošačke grane decenijama pružaju nam materijalnu sigurnost i mnogo slobodnog vremena, koje možemo posvetiti našoj porodici. 

 Ćerka nam se udala u Frankfurtu, gde živi sa mužem i dvoje dece. Kad nam se rodila prva unuka 2008. godine, samo u toj godini bili smo sedam puta u Frankfurtu i boravili smo ukupno više od pet meseci sa našim najmilijima. Koji zaposleni ili koji samostalni privatnik može toliko putovanja finansirati i priuštiti sebi da godišnje šest meseci odsustvuje sa posla, a da pri tome njegove zarade još i da rastu. 

Free Classifieds

CaliVita distributeri

Potražite sebi najbližeg CaliVita distributera.