Besplatni oglasnik

Vaša korpa

Vaša korpa je prazna

Prijavljivanje

Prijava za novosti

Budite informisani! Prijavite se za novosti sa našeg sajta i iz CaliVite.

Leto bez alergije?

Leto za mnoge predstavlja period pravog mučenja uz neprestane iritacije i svrab očiju i nosa, serije kijanja koja ne prestaju, kao i stalnog curenja nosa. Polenska kijavica može da utiče na svaku četvrtu osobu, a na žalost može da se pojavi i u bilo koje doba godine, tako nisu zaštićene ni osobe koje prethodno nisu imale ovaj zdravstveni problem.

Iako se ovo stanje može nazvati bezopasnim, alergija zaista može napraviti pakao od svakodnevnice svakog pojedinca, a antihistamin koji se preporučuje za ublažavanje neprijatnih simptoma kod osetljivijih osoba može da izazove preteranu pospanost i osećaj otupljenosti. Zbog ovih nuspojava antialergijskih lekova, sve više ljudi pokušava da pronađe takva prirodna rešenja, koja na mnogo blaži i prijatniji način mogu da ublaže neprijatne simptome.

Mnogi polažu svoje poverenje u primenu velikih količina vitamina C. Za to objašnjenje može dati jedan ranije objavljeni naučni rad, u kojem se tvrdi, da nizak nivo vitamina C istovremeno dovodi do višeg nivoa histamina. To je dokazano sa uzimanjem vitamina C u dozi od 1.000 mg u trajanju od tri dana: kod svih učesnika je došlo do smanjenja nivoa histamina zahvaljujući dejstvu suplementacije vitamina C. (A, takođe treba napomenuti i pravilnu suplementaciju vitaminom C tokom trudnoće, pošto prema jednoj studiji, to može dovesti do smanjenja rizika od razvoja alergije i astme kod dece.)

Turski naučnici su vršili ispitivanja, koja ukazuju na to, da je primena spirulina alge pomogla u ublažavanju simptoma. Učesnike su podelili u dve grupe: prva grupa je uzimala 2.000 mg spiruline svakodnevno, od juna do februara, a druga grupa je dobijala placebo tabletu. Pored toga, su zamoljeni da ne koriste svoje lekove protiv alergije. Primena spiruline u vidu suplementa u trajanju od 6 meseci je kod učesnika te kontrolne grupe dovelo do manjeg broja pojave curenja iz nosa, kijanja, začepljenja nosa i osećaja svraba i peckanja kao rezultat tretmana u trajanju od 21 nedelje.

Probajte i Vi naše dodatke ishrani proizvedene od prirodnih sastojaka i uživajte u svim blagodetima leta, bez neprijatnih nuspojava i osećaja pospanosti!


Korišćena literatura i izvori:
The effects of spirulina on allergic rhinitis – Cingi et al., Eur Arch Otorhinolaryngol (2008) 265:1219–1223
Histamine and Ascorbic Acid in Human Blood - C. Alan, B. Clemetson, J Nutr. 1980 Apr;1
Associations between Maternal Antioxidant Intakes in Pregnancy and Infant Allergic Outcomes – C.E. West, J. Dunstan; Nutrients. 2012 November; 4(11): 1747–1758.
Antioxidant Intake in Pregnancy in Relation to Wheeze and Eczema in the First Two Years of Life – S. Martindale, G. McNeill; Am J Respir Crit Care Med. 2005 Jan 15;171(2):121-8.

Free Classifieds

CaliVita distributeri

Potražite sebi najbližeg CaliVita distributera.