Vaša korpa

Vaša korpa je prazna

Prijavljivanje

Prijava za novosti

Budite informisani! Prijavite se za novosti sa našeg sajta i iz CaliVite.

Dijareja tokom odmora?

Da li ste znali da je, tzv. "putnički", proliv toliko učestala pojava da pogađa čak 75% putnika koji posećuju manje razvijene regije sveta?

Pored proliva može još da se javi i mučnina, povraćanje i nadimanje, dok kod težih slučajeva može doći i do groznice i krvi u stolici. Opisani simptomi mogu da se jave prilikom putovanja, ali ponekad se to dešava nakon puta i prolazi samo od sebe u roku od 3-4 dana. Najčešći razlog nastanka je izloženost vodi ili namirnicama kontaminiranim fekalijama, kao i nepravilno obrađenim mesnim i mlečnim proizvodima, koji mogu da prenesu određene patogene u ljudski organizam. Pored neprijatnog osećaja koji se javlja, najveću opasnost predstavlja značajan gubitak tečnosti, kao i opšta dehidratacija koja se javlja usled gubitka mineralnih soli, i zbog toga je prevencija, kao i što brže skraćivanje trajanja procesa od izuzetnog značaja.

Da li treba da ostanemo kod kuće?

Nipošto, međutim ako putujete, preporučujemo vam da obavezno ponesete sa sobom jednu bočicu preparata ParaProteX, pošto ovaj naš vodeći proizvod već više decenija pruža efikasnu pomoć našim članovima tokom brojnih putovanja. Tajna uspešnosti je u tome, što zahvaljujući jedinstvenom sastavu sadrži lekovite biljke koje se u tradicionalnoj medicini koriste od davnina, poput ekstrakta semenki grejpfruta, belog luka, oraha, žutike, karanfilića i mirhe, koji na prirodan način podržavaju odbrambene sposobnosti organizma naspram bakterija, virusa i gljivica, i mogu da pruže efikasnu pomoć prilikom susreta sa dotad nepoznatom mikroflorom. Za prevenciju, preporučuje se uzimanje dnevno 3x1, a ukoliko je već došlo do problema, onda 3x2 tablete dnevno.

Značaj probiotika

Preporučuju se za savladavanje zaraza koje izazivaju dijareju, kao i za prevenciju od nastajanja tih stanja, pa svakako vredi da vaše terapije dopunite sa preparatom ProbioBalance. U pitanju su žvakaće tablete veoma prijatnog ukusa, koje i deca vrlo rado konzumiraju, i koje mogu pomoći u ponovnom uspostvljanju narušene ravnoteže crevne flore, kao i u održavanju normalnog stanja iste.

Ukoliko se redovno pridržavamo osnovnih higijenskih aspekata, i ako obratimo pažnju i zapamtimo nekoliko jednostavnih pravila i na vreme počnemo sa pripremanjem organizma, naše letovanje može postati zaista bezbrižno!


Korišćena literatura i izvori:
Focus on acute diarrhoeal disease - Baldi F, et al., World J Gastroenterol. 2009 Jul 21;15(27):3341-8. Review.
Traveler's diarrhea: a Clinical review. - Steffen R et al. JAMA. 2015 Jan 6;313(1):71-80.

Negotin Cafe

CaliVita distributeri

Potražite sebi najbližeg CaliVita distributera.