Besplatni oglasnik

Vaša korpa

Vaša korpa je prazna

Prijavljivanje

Prijava za novosti

Budite informisani! Prijavite se za novosti sa našeg sajta i iz CaliVite.

Velika tajna o alergijama

Čuli smo za nešto. Počeli smo da istražujemo, pa smo nastavili da istražujemo, pa smo još istraživali i onda smo na kraju i pronašli. Rezultate mnogo-mnogo istraživanja, koja su se bavila sa izuzetno jednostavnom mogućnošću za prevenciju alergija. Sada ćemo Vam otkriti te rezultate, kako biste i vi sami mogli da iste prosledite svima onima, kojima to može da pomogne!

- Prema rezultatima jedne studije koja je rađena 2012-e, ispitivali su način ishrane više stotina trudnica. Želeli su da provere, koliki uticaj ima unos antioksidanata od strane majke na razvoj i nastanak alergija kod dece tokom prve godine života. Rezultati su bili prilično iznenađujući: kod onih trudnica, koje su imale redovan unos većih količina vitamina C tokom trudnoće, kod njihove dece je bio manji broj pojave alergija, astme i otežanog disanja, ekcema i alergije i preosetljivosti na određene namirnice.

- Redovan unos vitamina C tokom ranog detinjstva takođe utiče na pojavu alergijskih simptoma. Nakon ispitivanja više hiljada dece između 6 i 12 godina starosti, utvrdilo se, da je broj pojave polenske groznice bio znatno manji kod dece, koja su redovno uzimala vitamin C.

- Više studija je ukazalo na negativan odnos između redovnog unosa vitamina C i pojave astme. Utvrđeno je, da je manji unos vitamina C imao uticaj povećanja učestalosti pojave astme, kao i, da su osobe sa težim oblicima astme imali niske nivoe vitamina C.

- Studije su istakle i činjenicu, da količina histamina u vezi sa histaminom umnogome odgovorno za razvoj alergijskih simptoma. Prema rezultatima, što je nivo vitamina C bio niži, to je nivo histamina bio viši. Nakon davanja 1000 mg vitamina C tokom tri dana, pokazalo se, da je značajno opao nivo histamina odgovornog za nastajanje simptoma alergija! Dakle, ako se smanji nivo histamina, može se smanjiti i pojava simptoma alergija!

Da li ste pomislili na to, da pored antihistamina koji nas čine pospanim i pored steroida, koji imaju drastična sporedna dejstva, da postoji i jedna druga opcija, koja na prirodniji način može da pomogne protiv alergija, koje nam zagorčavaju život?

Psst! Recite za ovo i drugima!

Da li ste znali, da mnogi pate od polenske groznice i alergija tokom cele godine, bez obzira na to, koje je godišnje doba? Osim polena, neprijatne simptome mogu da izazovu grinje, dlake kućnih ljubimaca, kao i razne gljivice.


Korišćeni izvori:
- Associations between Maternal Antioxidant Intakes in Pregnancy and Infant Allergic Outcomes – C.E. West, J. Dunstan; Nutrients. 2012 November; 4(11): 1747–1758.
- Antioxidant Intake in Pregnancy in Relation to Wheeze and Eczema in the First Two Years of Life – S. Martindale, G. McNeill; Am J Respir Crit Care Med. 2005 Jan 15;171(2):121-8.
- Association of Antioxidants With Allergic Rhinitis in Children From Seoul - Ju-Hee Seo, Sung-Ok Kwon, So-Yeon Lee; Allergy Asthma Immunol Res. 2012 Nov;4:e142
- Dietary antioxidants and asthma in adults –B D Patel, A A Welch;
- Plasma concentrations of dietary and nondietary antioxidants are low in severe asthma - N.L.A. Misso, J. Brooks-Wildhaber; Eur Respir J 2005; 26: 257–264
- Histamine and Ascorbic Acid in Human Blood - C. Alan, B. Clemetson, J Nutr. 1980 Apr;1

Free Classifieds

CaliVita distributeri

Potražite sebi najbližeg CaliVita distributera.