Besplatni oglasnik

Vaša korpa

Vaša korpa je prazna

Prijavljivanje

Prijava za novosti

Budite informisani! Prijavite se za novosti sa našeg sajta i iz CaliVite.

Za zdravlje vezivnog tkiva

Pojam vezivnog tkiva se odnosi na one strukture organizma koje su odgovorne za oblik tela: kosti i zglobovi, kičmeni stub sa svim pokrivajućim površinama, kao i zubi. Ali vezivno tkivo se nalazi i u organima, oko organa, unutrašnjim i spoljašnjim zidovima krvnih i limfnih sudova.

U hemijskom smislu u vezivnom tkivu se nalaze belančevine, koje su vlaknaste materije i fina mreža glikoproteina, glikozamino - glikana, hijaluronske kiseline u kojoj su smeštene specifične ćelije (koštane, hrskavice). sadrži puno vode i zato je mesto za odlaganje otrova poreklom iz tela ali i iz spoljašnje sredine. To je takozvana „šljaka” koja još više vezuje vodu, zakiseljava organizam, izaziva bol u zglobovima, jer su oni stalno u pokretu. Vezivno tkivo najranije stari. Na starenje vezivnog tkiva u mnogome utiče stil života, navike u ishrani odnosno ishrana koja nije u skladu sa krvnom grupom, fizička aktivnost, količina makrohranljivih i mikrohranljivih sastojaka, količina vode i antioksidanasa.

Bolesti koji zahvataju vezivno tkivo su: upale (16%), degenerativne promene (64% artroze i osteoporoza), razni bolni fibromiozitisi (13%) i metabolička oboljenja kao što je giht (5%). Zato tokom života svako treba da se trudi da ima zdravo
vezivno tkivo, da koristi dodatke za zdravlje vezivnog tkiva zbog prevencije oštećenja tako važnog organa bitnog za kvalitet života.

DODACI ZA POTPORU VEZIVNOG TKIVA JOINT PROTEX I JOINT PROTEX FORTE sadrže glukozamin, hijaluronsku kiselinu, hondroitin sulfat, cink i mangan kao i biljne ekstrakte suručice, indijskog tamjanovog drveta i kurkume, koji sinergističkim dejstvom izgrađuju vezivni tkivo, podmazuju, deluju protiv bola bez nuspojava i deluju protivupalno. JOInT PROTeX sadrži 250mg glukozamina i 200mg hondroitin sulfata, ali sadrži još i glikozaminglikan i cetil miristoleat koji veoma aktivno smanjuju upalni proces, zato kada postoji upala vezivnog tkiva ili vena i hemoroida ovaj dodatak ima prvenstvo i to prvih mesec dana 3x1 tabletu posle jela. Kasnije za održavanje efekta, do tri meseca se koristi JOInT PROTeX FORTe 2x1 tableta dnevno. Naša iskustva pokazuju da su ovi dodaci veoma efikasni kod artroza, osteoporoze, gihta, oboljenja vena i hemoroida i u slučajevima kada je povećano opterećenje zgloba u sportu, fizičkom radu ili gojaznosti. Ovi dodaci nadoknađuju organizmu one sastojke koji izgrađuju vezivno tkivo i sprečavaju starenje iste. Popravlja pokretljivost zgloba, podmazuje i izgrađuje hrskavicu u zglobovima. Jača ligamente i ovojnice zglobova. Veoma je dobra kombinacija sa sOYA LECITINOM ili TRIPLE POTenCY LeCITINOM, jer lecitin izgradjuje ćelijske strukture i ćelijske opne, takođe podmazuje zglobnu površinu, smanjuje meteropatske reakcije zglobova, povećava oksigenaciju tkiva. U mnogome utiče i na zdravlje kože, kose i noktiju. Pomaže zarastanje opekotina i prelome kostiju. Deluje protiv bola i prevenira osteoporozu. Starijim osobama služi kao pravi gerijatrik - osvežava. Primenjuje se 2-3x1 gel kapsula dnevno posle jela.

Novi dodatak na biljnoj bazi CURCUMA PRO takođe je od velike pomoći za zdravlje vezivnog tkiva, naročito kada postoji upala (reumatoidni artritis). Kurkuma je lekovita biljka čiji polifenoli pod nazivom kurkuminoidi deluju protiv upalnih molekula i snažno smanjuju zapaljenje, pored toga deluje i kao snažan antioksidans. Prednost CURCUMe PRO je u tome što su čestice kurkume mikronizirane na veličinu ispod 10 mikrona i zbog toga se lakše i brže upijaju i duže se zadržavaju u organizmu. U preparatu se nalazi i bioperin čista forma alkaloida piperina iz crnog bibera koji povećava efikasnost kurkume 20 puta. Dodatak deluje protiv upale, smanjuje otok i bol. CURCUMIN PRO se uzima jedna tableta posle jela u preventivne svrhe, dok se kod reumatoidnog artritisa i raznih artroza uzima 3x1 tableta posle jela. Može da se kombinuje i sa JOINT PROTEX-om. Oprez je potreban kod osoba sa čirom na želucu i osoba koja uzimaju lekove za razređivanje krvi (već piju Sincum, Plavix, warfarin, aspirin).

D DROPS, dodatak D3 vitamina ima posebno mesto u održavanju zdravlja vezivnog tkiva. D vitamin je važan za funkciju svake ćelije, pa tako i vezivnog tkiva. Utiče na upijanje i metabolizam kalcijuma i ugradnju u koštane ćelije. Jača ovojnice i ligamente zglobova. Deluje protivupalno i pomaže rad imunog sistema. Jedna kap D DROPS-a sadrži 400 internacionalnih jedinica D3 vitamina. U odraslom dobu za prevenciju preporučujemo 10 kapi, a ako ima potrebe zbog bolesti može i više.

Za zdravlje vezivnog tkiva je veoma važno dodavati kalcijum, magnezijum, D vitamin i K vitamin, naročito kada su zajedno jer tada imaju sinergističko dejstvo, pa je tako i u proizvodu CALCIUM MAGNESIUM PLUS.

Uloga kalcijuma je pre svega u održavanju čvrstoće kostiju i zuba, ali ima dejstvo i na kontrakciju mišića, održavanje acido-bazne ravnoteže i bolje upijanje gvožđa. Magnezijum utiče na upijanje i funkciju kalcijuma, sastojak je mnogobrojnih enzima, utiče na provođenje nervnog impulsa, deluje protiv grčeva u mišićima. D vitamin ekonomiše sa kalcijumom u organizmu. K2 vitamin je veoma važan, jer je sastojak belančevine osteokalcina koji izgrađuje odnosno razgrađuje kost, a ako ga nema dovoljno nastaje osteoporoza. Takođe je sastojak belančevina koja izgrađuju unutrašnji zid krvnih sudova (endotel) a nedovoljna količina K2 vitamina vodi do ateroskleroze. Sa starenjem organizma smanjuje se i produkcija K2 vitamina u telu. CALCIUMMAGNESIUMPLUSpreporučujemo mladim ljudima za zdrave kosti, u srednjem dobu za prevenciju osteoporoze i u starosti za prevenciju i ublažavanje degenerativnih promena na vezivnom tkivu. Posebno se preporučuje onima koji piju mnogo kafe, alkohola, veštačkih sokova, pušačima, onima koji imaju loše upijanje hranjivih materija zbog poremećaja u crevima. Uzimaju se 2 kapsule pre spavanja. Ovaj dodatak se preporučuje i u slučaju preloma kostiju.

Kada govorimo o krvnim sudovima i vezivnom tkivu u njima, uvek se misli na pojavu proširenih vena, hemoroida, ali ne treba zaboraviti niti endotel svih arterija u telu. Dodatak ishrani za potporu krvnih sudova je VEIN PROTEX koji sadrži prirodne aktivne sastojke C vitamin, oligomerni proantocijajadin (OPC) iz semena grožđa, ekstrakte đumbira, kurkume, hesperidinski kompleks ali i metil sulfonil metan (MSM). Sastojci povoljno deluju na izgradnju kolagena, kao antioksidansi i detoksikatori.

Sprečavaju dejstvo enzima koji razara kolagen, popravljaju cirkulaciju, deluju protiv grčeva, tonizuju vene. Sprečavaju trombozu. Primenjuje se 2x1 tableta jedan sat posle jela. Kada postoje proširene vene ili postoji tromboza blagotvorno deluje i krema VEIN CARE spolja.

Kod hroničnih problema sa zglobovima ili za prevenciju grčeva preporučujemo i RESCUE GEL ROLON iz kolekcije Organicare. Zahvaljujući organskim lekovitim biljkama ovaj proizvod smanjuje bol, otok i grčeve a pri tome neguje kožu. Kružnim pokretima se nanosi jedan minut na obolelo mesto.

Prim. Mr sci dr Amalija Tarnocki

CaliVita distributeri

Potražite sebi najbližeg CaliVita distributera.