Vaša korpa

Vaša korpa je prazna

Prijavljivanje

Prijava za novosti

Budite informisani! Prijavite se za novosti sa našeg sajta i iz CaliVite.

Spremni za putovanje!

Mi uglavnom smatramo da nam imuni sistem tokom zime oslabi, ali ne smemo zaboraviti da nam je organizam izložen uticaju i napadu raznih bakterija, parazita, virusa i gljivica tokom cele godine. Tokom leta, u vreme odmora, najveće su šanse za to da obolimo od neke putne bolesti...

Izvori opasnosti

To je već poznata priča, zar ne, kada samo nekoliko dana nakon svog dolaska na odmor, imate najmanje tri stolice u roku od 8 sati, a takođe mogu da se jave i prateći simptomi poput mučnine, povraćanja, grčeva u stomaku ili visoke temperature/groznice. U pitanju je stanje koje se naziva “putničkom dijarejom” i koja se prosečno javlja kod 75% populacije koja putuje u zemlje u razvoju, ali takođe se može javiti i kod onih koji putuju na druge daleke destinacije. Naravno, razvoj ovog stanja ne zavisi samo od destinacije, već takođe utiče i starosna dob, prisutnost određenih drugih zdravstvenih poremećaja, stanje i snaga njihovog imuniteta, način na koji se drže pravila osnovne higijene, kao i navike u ishrani.

Putnička dijareja može biti uzrokovana mnogim vrstama mikroorganizama (virusi, bakterije, paraziti) koji se najčešće unose u organizam putem namirnica ili napitaka koji su kontaminirani sa fekalnim materijama. Pored toga, dodatni izvor opasnosti su i nepravilno tretirane namirnice, sirovo ili polu-pečeno meso, ribe, plodovi mora, sirovo voće i povrće, majonez, hladni sosovi, sendviči sa salatom, sladoled, voda sa slavine, pa čak i kocke leda.

Šta možemo učiniti ako je već došlo do poremećaja?

Svakako izaberite preparat ParaProteX, pošto se radi o jednom od naših vodećih proizvoda, koji već dve decenije uspešno pruža pomoć našim korisnicima ne samo tokom putovanja, već i u svim onim situacijama kada je organizmu potrebna dodatna pomoć jačajući prirodne odbrambene mehanizme od negativnih uticaja bakterija, parazita, gljivica i virusa. ParaProtex predstavlja efikasnu dodatnu pomoć u slučaju crevnih infekcija, kao i za održavanje zdravlja crevne flore, dok istovremeno kroz sluzokožu creva jača i imuni sistem.

Ključ uspeha ovog proizvoda krije se u širokoj lepezi dejstva i jedinstvenoj kombinaciji aktivnih sastojaka, čiji izbor je rezultat dugog i ozbiljnog istraživačkog rada. Sa jedne strane, sadrži u kombinaciji aktivne sastojke koji su pojedinačno već dobro poznati našim članovima zahvaljujući svom dejstvenom principu, kao što su ulje semenki grejpfruta, beli luk, crni orah i karanfilić. Sa druge strane, isti su dopunjeni takvim lekovitim biljkama, koje tradicionalna narodna medicina uspešno primenjuje već hiljadama godina, poput rangusnke puzavice, mirišljave pepeljuge, izmirne smole (mirha) i Pau D’Arco ekstrakta.

Učinite svoj odmor još prijatnijim i ne zaboravite da ponesete i ParaProteX!

ParaProteX aktivni sastojci po tableti:

Rangunska puzavica 150.0 mg
Mirišljiva pepeljuga 100.0 mg
Šimširika (6% alkaloida) 50.0 mg
Izmirna smola (mirišljiva mirha) 50.0 mg
Ulje karanfilića 50.0 mg
Pau d’Arco ekstrakt (4:1) 50.0 mg
Prah crnog oraha 37.5 mg
Ulje kraljevskog oraha 37.5 mg
Ekstrakt semenki grejpfruta 25.0 mg
Beli luk u prahu 12.5 mg


Primena:
3×1-2 tablete dnevno, uz obrok

Pažnja!
Upotreba ovog preparata ne predstavlja zamenu za lekarski pregled i konsultaciju sa Vašim lekarom! Ukoliko Vi imate simptome prisustva crevnih crva ili parazita, obavezno se odmah obratite lekaru.

Korišćena literatura i izvori:
Focus on acute diarrhoeal disease - Baldi F, et al., world J Gastroenterol. 2009 Jul 21;15(27):3341-8. Review. Traveler's diarrhea: a clinical review. - steffen R et al. JAMA. 2015 Jan 6;313(1):71-80.

CaliVita distributeri

Potražite sebi najbližeg CaliVita distributera.