Vaša korpa

Vaša korpa je prazna

Prijavljivanje

Prijava za novosti

Budite informisani! Prijavite se za novosti sa našeg sajta i iz CaliVite.

Postavljanje cilja, istrajnost, uspeh Erdelji Žofije u saradnji sa CaliVitom

Postavljanje ciljeva i istrajnost su bitne stvari, ne samo za gradnju mreže, već i na ostalim poljima svakodnevnog života, a prvenstveno u sportu. To je i jedan od razloga za uspeh Erdelji Žofije (Erdélyi Zsófia), sportiskinje koju spozoriše CaliVita International. Ona je maratonska trkačica sa više istaknutih rezultata na nekoliko međunarodnih trka u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i na Olimpijadi u Londonu. Pored toga je ponosita majka jedne 11 mesečne bebe, pored koje se aktivno sprema za učešće na Olimpijadi u Riu u Brazilu.

Trčanje je tvoja strast od ranog detinjstva. Kako si počela svoju karijeru?

Počela sam da trčim kada sam imala 6 godina, moje sestre su mi bile uzor. Moji roditelji su mi ispričali, da više nisu mogli da me zadrže, da ne krenem na treninge. Do svoje 14 godine sam isprobala razne grane atletike, od bacanja kladiva, preko skokova u dalj i u vis, sve do tenisa, kojim sam se bavila godinu dana. Ali, moj trener me je brzo preusmerio nazad na atletiku, iako nisam baš bila oduševljena tom idejom u početku. Za to sam mu zahvalna do današnjeg dana, jer bez njega ja danas ne bih bila ovde gde se sada nalazim. Obožavam trčanje, ima mnogo izazova, i uprkos tome što većina smatra da je u pitanju pirlično monotona aktivnost, ipak ima mnogo raznolikosti.

Nakon ostvarenih izuzetnih rezultata u Americi, imala si šansu da učestvuješ na Olimpijskim igrama u Londonu. Šta je pomoglo da ostvariš ovaj uspeh?

2011-e, tokom mojih studija u Americi sam osvojila Las Vegas Maraton, pa sam nakon toga bila peta u Hjustonu (Houston) 2012-e i time sam ostvarila pravo učešća na Olimpijskim igrama. Na žalost, u London sam stigla sa jednom nedovoljno oporavljenom povredom, a fokus sam brzo izgubila zbog te posebne atmosfere prisutne na samom događaju, tako da sam prilično rano došla do svog ličnog “zida”, o kojem tako često možete čuti kada se radi o trkačima.

Kako je CaliVita doprinela postizanju ovih izvanrednih rezultata?

Tokom svoje karijere, skoro stalno sam imala probleme sa krvnom slikom, a u životu jednog profesionalnog sportiste se podrazumeva da bi trebalo da sve bude u redu, kako biste mogli napredovati. Često su mi se dešavale prehlade, što je negativno uticalo na moje treninge. Imala sam nizak nivo gvožđa u krvi, usled čega sam se brže umarala. 2014-e sam se upoznala sa programom dodataka ishrani CaliVita Internationala, koji su naposletku umnogome doprineli mojim rezultatima i uspesima. Od kako uzimam CaliVita Iron Plus gvožđe, nivo gvožđa u krvi mi se normalizovao. Nakon trudnoće, moj nivo magnezijuma je takođe opao, pa sam tada počela da uzimam preparat MagneZi B6 i na poslednjoj analizi krvi je utvrđeno da se i taj poremećaj normalizovao.

Uspešno si se kvalifikovala i na Olimpijadu u Riu, dok si bila na porodiljskom sa svojom bebicom. Šta ti je dalo dodatnu snagu za to?

Svakako želja da učestvujem na Olimpijadi. Taj svoj cilj uvek imam ispred sebe. Znam da to nekome može zvučati čudno, ali mi i moja bebica daje dodatnu energiju. Mnogo više uživam u trčanju nego ranije i sada zbog toga mi sve lakše ide. Više pažnje obraćam na način ishrane i dodatke ishrani. Pored već spomenutih preparata uzimam još i vitamin D i C (D-drops i C1000 Plus), a za zaštitu zglobova Joint Protex Forte, pošto mi je usled stalne izloženosti zglobova opterećenju, potrebna dodatna zaštita. Kao što se može videti, snaga koja je potrebna za trke dolazi iz spoja mnogo sitnih detalja. Potrebna je volja, izdržljivost, pravilna ishrana, trening i naravno odgovarajući unos neophodnih vitamina.

Negotin Cafe

CaliVita distributeri

Potražite sebi najbližeg CaliVita distributera.