Besplatni oglasnik

Vaša korpa

Vaša korpa je prazna

Prijavljivanje

Prijava za novosti

Budite informisani! Prijavite se za novosti sa našeg sajta i iz CaliVite.

Prevencija crevnih poremećaja kod dece u prolećnom periodu

Dragi roditelji, prepune čekaonice dečijih dispanzera u domovima zdravlja su uobičajena slika u ovom periodu godine. Jedan od glavnih razloga ovih poseta lekarima su proliv praćen povišenom temperaturom, povraćanjem, često gubitkom tečnosti, odnosno dehidracijom i drugim.

Kao što je opšte poznato, protiv virusa nema specifičnog lečenja, već je bitna prevencija i potpora organizma u borbi protiv bolesti.

Dobra higijena ruku, obavezno pranje povrća i voća pod jakim mlazom vode, dobra termička obrada mesa, kao i adekvatno čuvanje namirnica, jedan su od preduslova za očuvanje zdravlja, a posebno mesto zauzimaju suplementi i druga pomoćna sredstva. Za dobru odbranu organizma i dobro imunološko funkcionisanje neophodno je prisustvo u dovoljnoj količini brojnih materija poput vitamina, minerala, antioksidanasa, nezasičenih masnih kiselina, biljnih vlakana i drugog.

Za dečji uzrast iz programa CaliVite preporučujemo poznate proizvode, kao što je Infant formula, tečna vitaminsko antioksidativna formula, koja će dopuniti ishranu kako najmlađih na prirodnoj ishrani, tako i male dece do dve godine. Nakon tog uzrasta tu su preparati uvidu gumenih bombonica i tableta za žvakanje oblika životinjica: Gummy Kids i Lion Kids D multivitamin. Ovi proizvodi će dati snažnu aktioksidativnu zaštitu, biti pomoć imunom sistemu, štiti od anemije i omogućiti pravilan rast i razvoj deteta. D vitamin, nije neophodan samo za pravilan rast i razvoj kostiju i zuba,već on ima i snažan uticaj na imuni sistem, što je sve jako važno, posebno u zimskim mesecima, ali i nakon toga. Neophodno ga je suplementirati tokom celog detinjstva i D Drops je prava preporuka za tu namenu, gde se u jednoj kapi nalazi 400 IJ D vitamina. Svakako da bez dovoljne količine i C vitamina, nema ni dobrog zdravlja, ni dobrog imuniteta. On je glavni antioksidans u organizmu i od presudnog je značaja za dobro imunološko funkcionisanje.

Za zaštitu zdravlja creva, odnosno organa za varenje, ključnu ulogu igra saprofitna flora. Možemo reći da celokupno zdravlje zavisi od zdravlja creva i njegove sposobnosti da spreči vezivanje i prodor mikroorganizama kao i štetnih materija. Posebno je značajno podržavati crevnu floru za vreme infekcije za šta preporučujemo AC Zymes kapsule ili ProbioBalance, tablete za žvakanje. Pored saprofitnih kultura bakterija u ProbioBalance je i prebiotik koji povećava efikasnost preparata. U tu svrhu možemo koristiti i Pure Inulin 1 put 1 kafena kašičica u čaju ili hrani. Pure Inulin je prirodno biljno vlakno dobijeno iz cikorije, rastvorljivo u vodi, ne resurbuje se iz creva, tako da celokupna količina služi saprofitnim bakterijama kao hrana i podloga za održavanje. Inulin upija toksine i inhibira rast mikroorganizama, slatkastog je ukusa i preporučujemo ga i deci.

Za brz oporavak nakon virusne infekcije creva, možemo preporučiti preparate kao što su Noni Organic Juice ili ZenThonic koji snažno oporavljaju imuni sistem i ceo organizam. Odlični su i u borbi sa brojnim bakterijama, virusima i drugim mikroorganizmima. Pošto su u tečnom obliku i prijatnog ukusa, lako ih je dozirati i primeniti u dečjem uzrastu.

Dr Sonja Bralović

Free Classifieds

CaliVita distributeri

Potražite sebi najbližeg CaliVita distributera.