Vaša korpa

Vaša korpa je prazna

Prijavljivanje

Prijava za novosti

Budite informisani! Prijavite se za novosti sa našeg sajta i iz CaliVite.

Štitite zdravlje očiju i tokom leta!

Kada razmišljamo o zaštiti od uticaja sunca tokom leta, najčešće se zaustavimo kod zaštite kože. To svakako treba da bude deo redovne rutine, ali očuvanje zdravlja očiju ne sme da ostane samo na primeni naočara za sunce, pošto su naše oči takođe na isti način izložene štetnim uticajima UV zraka kao i koža, iako će eventualne promene da se pojave tek u starijim godinama.

Pravilnoj zaštiti očiju možemo doprineti i iznutra sa unosom odgovarajućih količina luteina i zeaksantina.

Lutein i zeaksantin daju boju makule (žute mrlje), pomažu u neutralisanju slobodnih radikala, kao i u zaštiti od starosne degeneracije makule, apsorbujući plavo svetlo. Kada ne bismo imali ovaj tanak makularni sloj bogat luteinom i zeaksantinom, svetlost bi mogla slobodno da stigne direktno do ćelija, oštetivši ih. Plavo svetlo je deo spektra vidljivih svetlosnih talasa, kojima je nivo energije - to jest potencijal oštećenja ćelija - najbliži UV zračenju.

Prema rezultatima jedne velike i sveobuhvatne studije koja je pratila podatke skoro 100.000 osoba tokom 20 godina, dodatni unos većih količina zeaksantina i luteina tokom dužeg vremenskog perioda može doprineti smanjenju rizika od starosne degeneracije makule. Kod osoba kod kojih se razvila uznapredovana degeneracija makule su utvrđeni značajno niži nivoi luteina, naspram zdravih kontrolnih osoba. Makularna degeneracija kod starijih je vodeći uzrok slepila u razvijenim zemljama, i prema procenama, ova pojava će se duplirati tokom sledećih nekoliko decenija.

Ali, lutein pored očuvanja zdravlja očiju može i dodatno da pomogne. Jedno istraživanje rađeno u Irskoj na više od 4.000 ljudi starijih od 50 godina je pokazalo, da viši nivo karotenoida (a tu spadaju i lutein i zeaksantin) praćen boljim kognitivnim sposobnostimai pamćenjem, a nivo zeaksantina je bio povezan sa brzinom rešavanja zadataka.

Dobra vest za trudnice i dojilje je, da se lutein izlučuje u majčino mleko, pa se nivo luteina kod beba može efikasno povisiti povećavanjem unosa luteina njihovih majki. Ovo je posebno važno, jer je razvoj nervnog sistema izuzetno intenzivan, čak i nakon porođaja. Prema jednoj studiji koja je sprovedena na majkama, čak i samo 6 mg luteina dnevno može povećati sadržaj luteina majčinog mleka za oko 150%, a dnevni unos luteina od 12 mg za čak 200%. Studija nije merila samo nivo luteina u majčinom mleku već i kod majki i beba, i u oba slučaja kao rezultat suplementacije je uočeno povećanje.

Želim da naručim ovaj proizvod!


Korišćena literatura i izvori:

- Intakes of Lutein, Zeaxanthin, and Other Carotenoids and Age-Related Macular Degeneration During 2 Decades of Prospective Follow-up - Wu J. et al., JAMA Ophthalmol. 2015 Dec;133(12):1415-24.
- Plasma Lutein and Zeaxanthin Are Associated With Better Cognitive Function Across Multiple Domains in a Large Population-Based Sample of Older Adults: Findings from The Irish Longitudinal Study on Aging - Joanne Feeney et al., J Gerontol A Biol Sci Med Sci 20 January 2017
- Lutein Supplementation Increases Breast Milk and Plasma Lutein Concentrations in Lactating Women and Infant Plasma Concentrations but Does Not Affect Other Carotenoids – Sherry CL:, et al., J. Nutr. august 1, 2014 vol. 144 no. 8 1256-1263

Za zdravlje vezivnog tkiva

Pojam vezivnog tkiva se odnosi na one strukture organizma koje su odgovorne za oblik tela: kosti i zglobovi, kičmeni stub sa svim pokrivajućim površinama, kao i zubi. Ali vezivno tkivo se nalazi i u organima, oko organa, unutrašnjim i spoljašnjim zidovima krvnih i limfnih sudova.

U hemijskom smislu u vezivnom tkivu se nalaze belančevine, koje su vlaknaste materije i fina mreža glikoproteina, glikozamino - glikana, hijaluronske kiseline u kojoj su smeštene specifične ćelije (koštane, hrskavice). sadrži puno vode i zato je mesto za odlaganje otrova poreklom iz tela ali i iz spoljašnje sredine. To je takozvana „šljaka” koja još više vezuje vodu, zakiseljava organizam, izaziva bol u zglobovima, jer su oni stalno u pokretu. Vezivno tkivo najranije stari. Na starenje vezivnog tkiva u mnogome utiče stil života, navike u ishrani odnosno ishrana koja nije u skladu sa krvnom grupom, fizička aktivnost, količina makrohranljivih i mikrohranljivih sastojaka, količina vode i antioksidanasa.

Bolesti koji zahvataju vezivno tkivo su: upale (16%), degenerativne promene (64% artroze i osteoporoza), razni bolni fibromiozitisi (13%) i metabolička oboljenja kao što je giht (5%). Zato tokom života svako treba da se trudi da ima zdravo
vezivno tkivo, da koristi dodatke za zdravlje vezivnog tkiva zbog prevencije oštećenja tako važnog organa bitnog za kvalitet života.

DODACI ZA POTPORU VEZIVNOG TKIVA JOINT PROTEX I JOINT PROTEX FORTE sadrže glukozamin, hijaluronsku kiselinu, hondroitin sulfat, cink i mangan kao i biljne ekstrakte suručice, indijskog tamjanovog drveta i kurkume, koji sinergističkim dejstvom izgrađuju vezivni tkivo, podmazuju, deluju protiv bola bez nuspojava i deluju protivupalno. JOInT PROTeX sadrži 250mg glukozamina i 200mg hondroitin sulfata, ali sadrži još i glikozaminglikan i cetil miristoleat koji veoma aktivno smanjuju upalni proces, zato kada postoji upala vezivnog tkiva ili vena i hemoroida ovaj dodatak ima prvenstvo i to prvih mesec dana 3x1 tabletu posle jela. Kasnije za održavanje efekta, do tri meseca se koristi JOInT PROTeX FORTe 2x1 tableta dnevno. Naša iskustva pokazuju da su ovi dodaci veoma efikasni kod artroza, osteoporoze, gihta, oboljenja vena i hemoroida i u slučajevima kada je povećano opterećenje zgloba u sportu, fizičkom radu ili gojaznosti. Ovi dodaci nadoknađuju organizmu one sastojke koji izgrađuju vezivno tkivo i sprečavaju starenje iste. Popravlja pokretljivost zgloba, podmazuje i izgrađuje hrskavicu u zglobovima. Jača ligamente i ovojnice zglobova. Veoma je dobra kombinacija sa sOYA LECITINOM ili TRIPLE POTenCY LeCITINOM, jer lecitin izgradjuje ćelijske strukture i ćelijske opne, takođe podmazuje zglobnu površinu, smanjuje meteropatske reakcije zglobova, povećava oksigenaciju tkiva. U mnogome utiče i na zdravlje kože, kose i noktiju. Pomaže zarastanje opekotina i prelome kostiju. Deluje protiv bola i prevenira osteoporozu. Starijim osobama služi kao pravi gerijatrik - osvežava. Primenjuje se 2-3x1 gel kapsula dnevno posle jela.

Novi dodatak na biljnoj bazi CURCUMA PRO takođe je od velike pomoći za zdravlje vezivnog tkiva, naročito kada postoji upala (reumatoidni artritis). Kurkuma je lekovita biljka čiji polifenoli pod nazivom kurkuminoidi deluju protiv upalnih molekula i snažno smanjuju zapaljenje, pored toga deluje i kao snažan antioksidans. Prednost CURCUMe PRO je u tome što su čestice kurkume mikronizirane na veličinu ispod 10 mikrona i zbog toga se lakše i brže upijaju i duže se zadržavaju u organizmu. U preparatu se nalazi i bioperin čista forma alkaloida piperina iz crnog bibera koji povećava efikasnost kurkume 20 puta. Dodatak deluje protiv upale, smanjuje otok i bol. CURCUMIN PRO se uzima jedna tableta posle jela u preventivne svrhe, dok se kod reumatoidnog artritisa i raznih artroza uzima 3x1 tableta posle jela. Može da se kombinuje i sa JOINT PROTEX-om. Oprez je potreban kod osoba sa čirom na želucu i osoba koja uzimaju lekove za razređivanje krvi (već piju Sincum, Plavix, warfarin, aspirin).

D DROPS, dodatak D3 vitamina ima posebno mesto u održavanju zdravlja vezivnog tkiva. D vitamin je važan za funkciju svake ćelije, pa tako i vezivnog tkiva. Utiče na upijanje i metabolizam kalcijuma i ugradnju u koštane ćelije. Jača ovojnice i ligamente zglobova. Deluje protivupalno i pomaže rad imunog sistema. Jedna kap D DROPS-a sadrži 400 internacionalnih jedinica D3 vitamina. U odraslom dobu za prevenciju preporučujemo 10 kapi, a ako ima potrebe zbog bolesti može i više.

Za zdravlje vezivnog tkiva je veoma važno dodavati kalcijum, magnezijum, D vitamin i K vitamin, naročito kada su zajedno jer tada imaju sinergističko dejstvo, pa je tako i u proizvodu CALCIUM MAGNESIUM PLUS.

Uloga kalcijuma je pre svega u održavanju čvrstoće kostiju i zuba, ali ima dejstvo i na kontrakciju mišića, održavanje acido-bazne ravnoteže i bolje upijanje gvožđa. Magnezijum utiče na upijanje i funkciju kalcijuma, sastojak je mnogobrojnih enzima, utiče na provođenje nervnog impulsa, deluje protiv grčeva u mišićima. D vitamin ekonomiše sa kalcijumom u organizmu. K2 vitamin je veoma važan, jer je sastojak belančevine osteokalcina koji izgrađuje odnosno razgrađuje kost, a ako ga nema dovoljno nastaje osteoporoza. Takođe je sastojak belančevina koja izgrađuju unutrašnji zid krvnih sudova (endotel) a nedovoljna količina K2 vitamina vodi do ateroskleroze. Sa starenjem organizma smanjuje se i produkcija K2 vitamina u telu. CALCIUMMAGNESIUMPLUSpreporučujemo mladim ljudima za zdrave kosti, u srednjem dobu za prevenciju osteoporoze i u starosti za prevenciju i ublažavanje degenerativnih promena na vezivnom tkivu. Posebno se preporučuje onima koji piju mnogo kafe, alkohola, veštačkih sokova, pušačima, onima koji imaju loše upijanje hranjivih materija zbog poremećaja u crevima. Uzimaju se 2 kapsule pre spavanja. Ovaj dodatak se preporučuje i u slučaju preloma kostiju.

Kada govorimo o krvnim sudovima i vezivnom tkivu u njima, uvek se misli na pojavu proširenih vena, hemoroida, ali ne treba zaboraviti niti endotel svih arterija u telu. Dodatak ishrani za potporu krvnih sudova je VEIN PROTEX koji sadrži prirodne aktivne sastojke C vitamin, oligomerni proantocijajadin (OPC) iz semena grožđa, ekstrakte đumbira, kurkume, hesperidinski kompleks ali i metil sulfonil metan (MSM). Sastojci povoljno deluju na izgradnju kolagena, kao antioksidansi i detoksikatori.

Sprečavaju dejstvo enzima koji razara kolagen, popravljaju cirkulaciju, deluju protiv grčeva, tonizuju vene. Sprečavaju trombozu. Primenjuje se 2x1 tableta jedan sat posle jela. Kada postoje proširene vene ili postoji tromboza blagotvorno deluje i krema VEIN CARE spolja.

Kod hroničnih problema sa zglobovima ili za prevenciju grčeva preporučujemo i RESCUE GEL ROLON iz kolekcije Organicare. Zahvaljujući organskim lekovitim biljkama ovaj proizvod smanjuje bol, otok i grčeve a pri tome neguje kožu. Kružnim pokretima se nanosi jedan minut na obolelo mesto.

Prim. Mr sci dr Amalija Tarnocki

Zajedničkim snagama protiv zapaljenja zglobova

Osteoartritis, to jest zapaljenje zglobova, je jedan od najčešćih poremećaja zdravlja kod starijih osoba, a statistički podaci pokazuju da će do 2030. kod 20% odrasle populacije Amerike i Evrope biti prisutno ovo oboljenje, koje na žalost u sve većoj meri pogađa i mlađu populaciju.

Zajedno je lakše

Zapaljenje zglobova je aktivno oboljenje zglobova, sa intezivnom inflamatornom pozadinom. Debljina hrskavice na krajevima kostiju se postepeno smanjuje, pa kada se zglobovi pokreću, trenje se ne odvija na hrskavici, već na samim kostima. To prouzrokuje ne samo bol, već i stvara dodatne patološke procese (npr. skleroza).

Kako možete pomoći hrskavici u dva koraka?

1. Izgradnjom hrskavice
Jedna od mogućih opcija tretiranja osteoartritisa je terapija zaštite hrskavice, za šta preporučujemo svoje proizvode Joint Protex i Joint Protex Forte. Ovi naši preparati sadrže dve komponente hrskavice, hondroitin i glukozamin, koji pomažu regeneraciju hrskavice, a takođe sadrže i hijaluronsku kiselinu i MsM, koji doprinose stvaranju sinovijalne tečnosti u zglobovima.

2. Smanjenjem upale
Terapija zaštite hrskavice, kao što i sam naziv implicira, u osnovi se fokusira na zaštitu hrskavice i nije u stanju da se efikasno nosi sa izvornim razlogom, koji stvara upalu. To je razlog zašto se preporučuje da se terapija dopuni sa efikasnim sredstvima za smanjenje upale i u tome može da pomogne naš novi proizvod Curcuma Pro. Lekovita biljka kurkuma koju sadrži, ne samo da može da se meri sa učinkom lekova za smanjenje upale, već to čini bez ikakvih neželjenih efekata.
Curcuma Pro sadrži kurkumu u vidu vrednih ekstrakta, za koje efikasnu apsorpciju obezbeđuju MicroActive® formula i dodatni BioPerine®.
Preduzmite konkretne korake za ponovnu izgradnju vaše hrskavice u zglobovima, i dopunite svoju terapiju sa protivupalnim supstancama! Izaberite pored Joint Protex (Forte) proizvoda i novi Curcuma Pro!

Ritam leta

Osunčane obale, zrele trešnje, jagode, mnogo svežeg povrća, potamnela koža... DA, stiže nam leto! nakon prolećnog buđenja sada je došlo vreme da se energiju leta upije u svaku našu poru! Često čujemo da ljudi kažu:„Čim sine sunce, ja se već osećam odlično!” - zvuči vam poznato, zar ne?

Dugo iščekivano sunce je element VATRE. Ovim putem ćemo nastaviti naš pregled i analizu kroz teoriju pet elemenata. Leto pripada elementu VATRe po učenju tradicionalne kineske medicine (TKM). Reprezentuje toplotu i svetlost. najosetljiviji organi i organski sistemi koji mu pripadaju su srce, srčani omotač, tanko crevo i trostruki grejač (funkcionalni sistem koji upravlja disanjem i krvotokom, kontroliše varenje, filtriranje i izlučivanje štetnih materija i viška vode iz organizma - reguliše imuni i limfni sistem).

Boje koje se priključuju ovom elementu su crvena i ljubičasta, i sve nijanse ovih boja. Pridružujemo elementu čulo ukusa - jezik. Radost i smeh predstavljaju pozitivnu stranu ovog elementa; tvrdoglavost, okrutnost, sumnja predstavljaju negativnu stranu koja se ispoljava u slučaju kada sunce ne može da nam ozari srca, jer ga pokrivaju sivi oblaci naših misli!

A, šta u stvari znače ove informacije? U svim energetskim sistemima, tako i u sistemu TKM akcenat je na težnji ka uravnotežnom stanju. Na održavanju i harmoniji svih pet elemenata (Metal - Voda - Drvo - Vatra - Zemlja) i balansiranju osnovnih Yin i Yang energija. S obzirom da leto u osnovi pojačava Yang energiju - vatrenost, impulsivnost, aktivnost; moramo obratiti pažnju zarad sopstvenog zdravlja na to da ove energije mogu prenagliti u ovom periodu.

Šta može da se desi kada je ovaj element prisutan u našem organizmu u prevelikoj meri?

Mogu se javiti upalni procesi kao što su: dijareja, opekotine od sunca, herpes, alergijske reakcije i slični procesi.

Šta možemo učiniti kako bismo sve to predupredili i izbegli?

Pre nego što pomislite da je potrebno izričito sistematično živeti i ozbiljno pristupiti svakodnevnici zarad očuvanja zdravlja, umiriću Vas da nije baš tako.
Želim da Vam dam nekoliko praktičnih saveta kako da iskoristite letnji period na najbolji način, da napunite i telo i duh, i da vam dani budu ispunjeni srećom, igrom i radošću.

Sastojci su:
- svesnost u svakodnevnici - tu ne mislim na to da je potrebno sedeti u nekoj mističnoj asani za meditaciju, već da usmerimo pažnju na sebe, što iziskuje svega 10-15 minuta našeg vremena dnevno
- Pronalaženje prave mere i raznovrsnost
- i … toliko!

Nedostatak vitamina D je danas veoma rasprostranjen, dok nas sa druge strane svi mediji upozoravaju kako je sunčanje štetno po naše zdravlje! Naš organizam D-vitamin stvara pod uticajem sunčeve svetlosti, stoga je sunčanje neophodno! Ali, samo od 9 do 11h i posle 16h bez krema sa zaštitnim faktorom. Između 11 i 16h koristimo kreme za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom provereno dobrog kvaliteta!

Kao što sam već pomenula, najosetljiviji organ letnjeg perioda je srce i tanko crevo. Mi smo skloni da zanemarimo opasnost velikih oscilacija na krvotok - u automobilu, stanovima i radnom mestu temperatura vazduha je pod klimom 20-24 C, dok je napolju 35 - 45 C pa i viša. Preporučljivo je zatvorene prostorije rashladiti na maksimalno 6-8 C niže od spoljašnje temperature. Budite na oprezu sa ledenim napicima, jer opasnost od prehlade tu neprimetno vreba. Preporučljivo je konzumirati mlake ili čak tople napitke, jer organizam ne mora da troši dodatnu energiju kako bi ih zagrejao!

Nemojmo zaboraviti, da je nadoknada vitamina C u letnjem periodu neizostavna! Ima izuzetno povoljan uticaj na gustinu krvi, tako da prilikom pojačanog znojenja možete povećati preporučenu dozu 1,5 puta. CaliVitin preparat C 1000 Plus je izvanrednog kvaliteta i toplo ga preporučujem i u ovom periodu. Potebno je i da povećamo unos tečnosti - po mogućstvu da pijemo pročišćenu vodu(!), kako ne bismo previše opteretili srce, u čemu nam Aqarion može biti odličan saveznik. Ko se u letnjem periodu pojačano znoji, trebalo bi da obrati posebnu pažnju na nadoknadu odgovarajućih minerala i mikroelemenata, za šta su nam tu odlični preparati iz palete CaliVitinih proizvoda – Power Mins, Full spectrum, Vital ABO, senior Formula, New Life i Ocean 21!

Leto je ujedno i vreme hedonizma! Letujemo, putujemo, otkrivamo nove predele, jedemo, pijemo, partijamo. Iz tog razloga je alkalizacija i podrška digestivnom traktu neophodna i u vrućim letnjim danima. naš organizam će nam biti veoma zahvalan ukoliko potpomognemo rad crevne flore (Digestive Enzymes, ProbioBalace, AC Zymes, Acidophilus) i smanjimo kiselost dodacima u ishrani koji sadrže zelene alge spirulina, Spirulina & Chlorella ili tečnim preparatima Ocean 21 ili Liquid Chlorophyll, na taj način nećemo morati da se odreknemo nijednog lepog doživljaja.

Čak i hronične alergijske reakcije koje se godinama javljaju u prolećnom, letnjem i jesenjem periodu, mogu se ublažiti ili čak potpuno otkloniti ukoliko se tokom leta obrati povećana pažnja na alkalizaciju organizma i jačanje crevne flore. Kako je i alergija prisustvo povećane vatre u organizmu tj. upala - potpomaganjem digestivnog trakta možemo dovesti u harmoniju i svoj imunitet.

Ako ne uspemo toliko svesno da vodimo računa o našoj svakodnevnici, savete samo pročitamo, ali ih ne primenjujemo, i desi nam se neka nelagodnost, šta možemo onda da uradimo?

Ukoliko se desi da izgorimo na suncu potrebno je potpomoći organizam esencijalnim masnim kiselinama (Omega 3 ili Eveninig Primrose Oil) i vitaminom A (Beta Caroten), kako bi koža mogla što pre da se regeneriše. Hladiti spolja i smanjiti nastalu upalu Organic Rescue Gelom i preparatima prema određenom tipu kože.

Koju god kremu da koristite, preporučujem da u putnoj torbi, neseseru, ali i u svakom domaćinstvu bude pri ruci aromatična voda od lavande i 100% čisto aromatično ulje od lavande, koje je izvrsno u otklanjanju boli u slučaju opekotina od sunca - čak ako se pomeša sa maslinovim uljem koje je izuzetno bogato vitaminom E. Ono ublažava bol i svrab i kod ujeda, smanjuje otoke i brže prolazi neprijatan osećaj. Može se primeniti 3-4 puta dnevno, a u slučaju ujeda se može naneti na upaljenu površinu kože i na svakih 20 minuta.

Ako nam se desi da pojedemo nešto šta nam izazove dijareju, onda nam u mnogome može pomoći uzimanje preparata Oregano Oil tokom 5-7 dana. Osim toga važno je i da regenerišemo crevnu floru probioticima.

Posebno obratimo pažnju kada su deca u pitanju! Deca najviše porastu od proleća do jeseni. U mnogo navrata sam se srela sa decom predškolskog uzrasta koja su imala simptome osteoporoze, decom u ranom ili kasnom pubertetu kod kojih se javljala bol u nogama, rukama i kolenima i imala su pogrbljeno držanje tela. njihovom organizmu je takođe veoma važna odgovarajuća nadopuna vitamina, minerala i mikroelemenata!

Leto nam nudi najrazličitije varijacije voća i povrća. Otiđimo na pijacu i dozvolimo da nas zavedu boje, mirisi, budimo otvoreni da probamo nove stvari i uživamo svim čulima.

I ne zaboravite ključne reči: svest, prava mera, raznovrsnost ... i garantujem da ćete imati jedno bezbrižno i veselo leto!

Želim Vam sunčane dane pune radosti!

Mezei Tünde,
savetnik o zdravlju i ishrani

Rashladite se tokom letnjih dana

Stiže leto, vreme godišnjih odmora i putovanja. Šta ste Vi odlučili? Da odete na lep izlet u okolnim brdima ili biste radije da se sunčate na obali mora? Obe opcije zvuče dobro, samo treba da se adekvatno pripremite.

U zamci opekotina od sunca

Možda primamljivo zvuči da se naš zimski ten za samo par nedelja pretvori u „zdravu” preplanulost, ali pitanje je, da li će naša koža postati zdravo tamna ili samo izgorela i crvena. Čim nam koža izgori usled naglog izlaganja suncu, već u roku od 4 do 6 sati počinju da se javljaju simptomi poput crvenila kože u vidu osipa, a kod ozbiljnih slučajeva čak i plikovi ispunjeni vodom. Najbolja metoda odbrane je prevencija, ali ukoliko je već došlo do nastanka problema, preporučujemo vam primenu našeg svestranog balzama za prvu pomoć Organic Rescue Gel, koji sadrži sastojke organskog porekla. Sadrži takve popularne lekovite biljke kao što su kamilica, žalfija, ruzmarin, arnika, kamfor, mentol, aloe vera i slez, čiji aktivni sastojci utiču i na dublje slojeve kože, a sve to je upakovano u malu praktičnu roll-on bočicu. Ima dejstvo trenutnog ublažavanja bolova, hlađenja i opuštanja kože, čime možete veoma brzo i efikasno doprineti smanjenju tegoba kod izgorele kože, koju takođe hrani i omekšava, doprinoseći time bržoj regeneraciji.

Dovoljan je samo jedan pogrešan korak

Rescue Gel treba tokom letovanja imati kod sebe ne samo zbog opasnosti od preteranog izlaganja suncu. Može biti od pomoći i u slučaju ujeda insekata, manjih modrica, uganuća ili reumatskih bolova. Ekstrakt ruzmarina se već vekovima koristi za ublažavanje simptoma gihta, kao i bolova u zglobovima i mišićima. Mentol je poznata biljka koja smanjuje bolove, a kamfor se već hiljadama godina primenjuje u tretiranju reumatskih zapaljenja, kao i za ublažavanje bolova u zglobovima i mišićima. Takođe, ekstrakt arnike se isto koristi još od davnina za tretiranje simptoma reumatskih bolova u zglobovima ili iščašenja zglobova. Uz primenu spolja Rescue Gela, iznutra možete da dodate Curcuma Pro tablete i pojačate antiinflamatono dejstvo i ublažite upale i smanjite bolove u zglobovima. Aktivni, pa čak i neaktivni sastojci gela su 99% prirodnog porekla, a pored toga 95% sastojaka dobijenih iz biljaka su sertifikovano organskog porekla, tako da ne samo što ne sadrže tragove veštačkog đubriva, štetnih hemijskih zaštit- nih sredstava i genetske modifikacije, već je i primena blaga i nežna.

OrganiCare porodica organske kozmetike

Posle sunčanja i kupanja probajte i ostale članove naše OrganiCare, porodice organske kozmetike: šampon i regenerator za kosu, kao i gel za tuširanje i losion za telo, koji sadrže aloe veru i mnoge druge vredne aktivne sastojke lekovitih biljaka organskog porekla, pomažu u opuštanju, hidrataciji i regeneraciji izgorele, isušene kože i kose, istovremeno pružajući prijatan osećaj svežine i dobrog raspoloženja za sve članove porodice.


Korišćena literatura i izvori: WHO monographs on selected medicinal plants Vol. 1 -World Health Organization Geneva 1999; Herbs&Natural Supplements An evidence-based guide second edition – Braun, L., 2007 Elsevier Australia; Camphor (Cinnamomum camphora), a traditional remedy with the history of treating several diseases - Hamidpour,R., et al., IJCRI 201 3;4(2):86–89; Digitális herbarium és drogat- lasz – Papp, N., et al, Pécsi Tudományegyetem, 2013, Pécs; Herbal Monographs Including Herbal Medicinal Products and Food Supplements – Spiteri, M., Pharmacy University of Malta 2011.

Negotin Cafe

CaliVita distributeri

Potražite sebi najbližeg CaliVita distributera.